Konyhai duguláselhárítás

A konyhai dugulás a dugulások között is az egyik legkellemetlenebb eset. Mivel azonban a konyhai lefolyó van a leginkább kitéve a szennyeződéseknek, így érthető, hogy itt alakul ki legsűrűbben a dugulás. A konyhai mosogatóba belekerülő sok ételmaradék és a mosogató szerek együttesen egy olyan nyálkás, nyúlós, ragadós masszává képesek összeállni, melyet teljes egészében el tudják zárni a víz útját a lefolyóban.

Magával a duguláselhárítással házilag saját magunk is megpróbálkozhatunk, már ha van kedvünk és gusztusunk ezt a nyálkát kiszedni a lefolyóból. Amikor először észleljük a dugulás jeleit, azonnal tehetünk lépéseket a megszüntetésre. Elsősorban a lefolyó tetején levő szűrőt tisztítsuk ki. Ha ez sem segít, haladhatunk tovább a probléma megoldása felé.

Folytathatjuk a wc pumpa használatával. Ilyenkor egy kis vizet engedjünk a lefolyóba, annyit, hogy azért a mosogató tál alján álljon egy körülbelül 10 cm magasságban. Majd a túlfolyó szelep eltömítése után (hogy megmaradjon a vákuum) erőteljes, de nem túl erős mozdulatokkal megkezdhetjük a pumpálást. Ügyeljünk arra, nehogy alul kárt tegyünk a csövekben.

Aztán ott vannak a különböző vegyszerek, melyek szintén segíthetnek a kisebb dugulások elhárítása alkalmával. Ezek a szerek különböző állagúak (folyékony, granulátum, por, stb) lehetnek. Itt öntsük a szert a lefolyóba, majd azután hagyjuk hatni a használati útmutatók ajánlásainak megfelelően. Ha ez megvolt, alaposan forrázzuk le forró vízzel. Mi mindenképpen folyékony tisztítószert ajánlanánk, mert ezek nem okoznak további dugulást. Ezután következhet a csőrendszer a falig. Itt azonban már figyelnünk kell, mert lehetséges, hogy szét is kell szereljük a mosogató alatti falon kívüli részt.

Ebben az esetben a figyelmünk az alkatrészek sorrendjére kell, hogy fókuszáljon, mert a tisztítás után össze is kell szereljük a lefolyó csöveit. Ha megvagyunk a szétszereléssel mossuk át az összes csövet. Ha szemmel is láthatóan nincs benne lerakódás megpróbálhatjuk a fali lefolyó részt is kitisztítani. Ha szerencsénk van bele tudjuk vezetni a csap vizét, illetve a kerti slag is megoldás lehet erre. Óvatosan nyissuk meg a vizet és nem nagy nyomással próbáljuk átmosni a rendszert. Ha lemegy a víz, ügyesek voltunk és megtaláltuk a dugulás okát, melyet egy kezdődő dugó képezett a csőben, amit a vízzel át tudtunk törni. Ha viszont nincs szerencsénk és visszajön a víz, akkor egy makacsabb dugulással van dolgunk. Ilyenkor a dugulás helye mélyebben van, ennek a kitisztításához már duguláselhárító szakemberre lesz szükség. A legkellemetlenebb rész következik: az összeszerelés. Az összeszerelés során mindenképpen figyelni kell a sorrendre, melyik cső melyik után következik, és ami a legfontosabb: a tömítések helyes sorrendje a szerelés leglényegesebb része. Ezeknek a tömítéseknek mindenképpen megfelelően kell a helyükre kerülniük, ellenkező esetben a vízcsap megnyitásakor elárasztjuk az alsó szekrényt. További konyhai dugulást okozhat még a mosogató gép lefolyója. Itt a nem megfelelően elmosott sok-sok tányér, lábas, egyéb főzés alkalmával használt eszköz okozhat fejtörést. Ugyanis a mosogató gép alsó szűrőjén fent akadnak ezek a maradékok, amit nekünk kell kézzel kiszedjünk. Amennyiben észleli a dugulás első jeleit a konyhában vagy bárhol máshol, célszerű duguláselhárító szakember segítségét kérni a takarékosabb és gyorsabb megoldás érdekében.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében gyorsan, szakszerűen, hatékonyan.

Nincs kiszállási díj és egyéb költség, viszont van garancia és sok éves tapasztalat, mely segít a munka alapos elvégzésében. Konyhai duguláselhárítás garanciával. Konyha, fürdő, wc, zuhanyzó, kád vagy akár kinti medence esetleg eresz lefolyó. Mindenféle duguláselhárítás garanciával. 

Eldugult konyhai mosogató?

Duguláselhárítás sürgős esetben, hétvégén és ünnepnapokon is! Garanciával, fix áron!