Nem sokan vannak tisztába azzal a ténnyel, hogy a duguláselhárítás és csatornatisztítás egy nagyon régi keltezésű módszer. A római birodalom időszakára nyúlik amikor a rómaiak megtervezték és megépítették a csatornarendszerüket. A zárt csatornarendszerükben gyakori volt a dugulás. A nyitott részeken könnyebben lehetett elhárítani, míg a zárt részeken faágakkal és botokkal próbáltak megszabadulni a szennyeződésektől. A csatornarendszerek- és hálózatok kiépítése nagy tempóban növekedett. 

Megjelentek a modern fürdőszobák és konyhák. Kialakult a modern WC. 

Ezen fejlődéssel az eldugulások száma is nőt. Az iparág nagyon gyorsan megismerkedett a  csatornatisztítás fogalmával. Az elmúlt időszakban a csatornatisztítók nem megfelelő, úgymond nehéz körülmények között dolgoztak. Szűk réseken, nehezen megközelíthető járatokon kellett a szennyeződéseket eltávolítani. 

Nehezítette a feladatot, hogy ezt mind kézi erővel, gépek segítsége nélkül kellett megcsinálni. Az ipari forradalom hatására újabb és újabb, modernebb eszközök kerültek a látótérbe. A fejlődés igen gyors és látható volt. Előtérbe kerültek a vízsugaras tömlők, a különféle toldható csövek az erősített sodronyok és megjelentek a szivattyúk. 

A duguláselhárításban mégis a 21. század hozta a nagy áttörést. 

Mostanra megjelentek a nagy nyomású eszközök és a kisméretű szivattyúk. Vannak olyan személyek, akik nem használnak konkrét eszközöket, ők inkább a szájhagyományok alapján elterjedt házi praktikákat részesítik előnybe. Meglepő de ezen a téren történ a legkisebb fejlődés, a használt házi szerek nem változtak. Napjainkban most is hódít a forró víz, amivel a zsír alapú szennyeződéseket, az ecet és a szódabikarbóna a vízkő lerakodásokat szünteti meg. 

De még most is a legnépszerűbb a sósav. Isten hozott a 21. században. A duguláselhárításban a legtöbbször használt eszközök és módszerek a slagos a csőspirálos és a géppel szívás. A slagos az egyik olyan módszer, amit nagyon kedvelnek. Egy slag kell hozzá, amit bejuttatunk a cső belsejébe és utána ráadjuk a nyomást. 

A víznyomás a cső faláról minden szennyeződést eltávolít. A másik kedvelt módszer a csőspirálos duguláselhárítás. Sokan csak csőgörénynek nevezik. Itt a cső belsejébe egy fém spirált juttatunk, aminek az elejére különböző fejeket helyezzünk, amivel a bent ragadt és nagyobb, makacsabb szennyeződéseket tudjuk eltávolítani. A harmadik módszer, ami már szakember meglétét is igényli a gépesített szívás vizes géppel, ami egy magasnyomású berendezés. A vízsugarat nagy nyomással a csőrendszerbe juttatjuk és ez a nagy nyomás távolítja el a makacs szennyeződéseket.

Dugulás van otthonában? Hívja aranykezű mesterünket a +36 70 291 7864 telefonszámon!